OVLNL / IGOV Publicaties

OVLNL Publicatie Leidraad Vergunningverlening & Toetsing led lichtreclame

Voorblad Leidraad led reclameDe vanouds statische lichtreclame maakt in hoog tempo plaats voor digitale dynamische reclame in alle vormen en maten. Overheden maken daarom veelal nieuw reclamebeleid om de ruimtelijke kwaliteit en verkeersveiligheid te borgen. Deze vorm van reclame vraagt ook om geheel andere voorwaarden voor vergunningverlening en toetsing. Het wisselen van de inhoud en de uitstraling van de reclameboodschappen bij de nieuwe reclame vormen vragen extra aandacht. En om aanvragen te beoordelen en te toetsen is specifieke kennis van licht en techniek nodig. Maar ook de aanbieders en exploitanten van lichtreclame hebben te maken met deze nieuwe technieken en toepassingen. Het onderscheiden van kwaliteit is ook voor specialisten een complexe materie.

Lees meer...

Dans om de paal, Medegebruik Lichtmast deel II (Gratis voor Leden)

Dans om de paal voorbladDit tweede rapport over medegebruik van de lichtmast is opgesteld voor managers, beheerders en adviseurs die te maken hebben of krijgen met de openbare verlichting. Het eerste rapport over het medegebruik van de lichtmast ging voornamelijk in op de technische aspecten. In dit rapport gaan we meer in op de organisatorische aspecten bij medegebruik van de lichtmast.

Lees meer...

Medegebruik Lichtmast (Gratis voor Leden)

voorkant medegebruik lichtmast 2017 novemberHet begon met een vraag die aan Stichting OVLNL gesteld werd: “Ik krijg vragen of men iets aan de lichtmast mag bevestigen en stroom kan krijgen. Kan OVLNL aangeven wat zij vindt van medegebruik van de lichtmast?”
Het antwoord op deze vraag ligt voor u. Samen met vakspecialisten is een handreiking opgesteld met onderwerpen waar u en uw collegae mee te maken krijgen als de lichtmast voor andere zaken wordt gebruikt dan alleen voor de verlichting. Of als u te maken krijgt met andere partijen binnen en buiten de eigen organisatie om mee samen te werken.

Lees meer...

Leidraad Circulariteit OVL (Gratis)

voorkant leidraad circulariteit 2017 november

De roep om een circulaire economie wordt steeds sterker en klinkt ook door in het werkveld openbare verlichting (OVL). De ambitie van de Rijksoverheid (Nederland 100% circulair in 2050) versterkt dit. Maar… wat is circulariteit precies? En hoe geef je het concreet handen en voeten als het gaat om openbare verlichting?

Deel A dit boekje gaat over circulariteit in het algemeen. Het geeft een beknopte, heldere inleiding op het onderwerp. Wat houdt circulariteit in, waarom is het zo belangrijk

Lees meer...

CROW publicatie Reklame langs wegen

In Nederland hebben alle overheden te maken met ‘reclame langs wegen’. Daarbij gaat het niet alleen om grote reclameborden in het weiland langs rijkswegen, maar ook om reclame-uitingen langs provinciale wegen, en om reclame in lichtmasten en aan de gevel in de steden.

Beschikbaar in de webshop van het CROW.
Zie https://www.crow.nl/publicaties/reclame-langs-wegen

Het rapport OVL2030 (gratis voor leden)

OVL2030 voorbladOVL2030 is gratis als download voor leden van IGOV en IGOV Innovatie Platform. Maar als gedrukt exemplaar ook verkrijgbaar voor 50,00 eur.

Voor niet-leden is de download 50,00 eur en het gedrukte exemplaar 75,00

NB: alle vermelde tarieven zijn exclusief btw!

Heeft u interesse in een downloadbaar of gedrukt exemplaar, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van:

  • soort exemplaar (downloadbaar of gedrukt)
  • het aantal per soort exemplaar
  • of u wel of niet lid bent van het IGOV of IGOV Innovatie Platform

Na ontvangst van uw bestelling nemen wij contact met u op voor de downloadlink en factuurgegevens.