header afbeelding ovlnl partners

Medegebruik van de lichtmast

Dans om de paal, Medegebruik Lichtmast deel II Publicatie

Dans om de paal voorbladDit tweede rapport over medegebruik van de lichtmast is opgesteld voor managers, beheerders en adviseurs die te maken hebben of krijgen met de openbare verlichting. Het eerste rapport over het medegebruik van de lichtmast ging voornamelijk in op de technische aspecten. In dit rapport gaan we meer in op de organisatorische aspecten bij medegebruik van de lichtmast.

Lees meer over deze publicatie in de bibliotheek...

 

Uitslag enquete tijdens Dag van de Openbare Ruime 2017

paneldiscussie over Medegebruik van de Lichtmast,

De openbare verlichting gaat een belangrijke rol spelen als hardware platform in de digitalisering van onze openbare ruimte. Andere functionaliteiten dan verlichting zijn relatief eenvoudig toe te voegen door bijvoorbeeld het plaatsen van allerlei sensoren (luchtkwaliteit-, geluidsmeting, parkeren, visuele sensor voor observaties), alarmfuncties met een speaker of het toevoegen van een oplaadpunt voor elektrisch vervoer. Maar is dat ook zo en als dat zo is waar moeten we dan rekening mee gaan houden? Dat was de insteek van de paneldiscussie die we gaan houden op podium 4 hal 4 tijdens de Dag van de Openbare Ruimte op 27 september 2017.

De enquete uitslag kunt u hier als pdf-bestand downloaden pdfMedegebruik-van-de-lichtmast-uitslag-stemming.pdf

Medegebruik Lichtmast publicatie

voorkant medegebruik lichtmast 2017 novemberHet begon met een vraag die aan Stichting OVLNL gesteld werd: “Ik krijg vragen of men iets aan de lichtmast mag bevestigen en stroom kan krijgen. Kan OVLNL aangeven wat zij vindt van medegebruik van de lichtmast?”
Het antwoord op deze vraag ligt voor u. Samen met vakspecialisten is een handreiking opgesteld met onderwerpen waar u en uw collegae mee te maken krijgen als de lichtmast voor andere zaken wordt gebruikt dan alleen voor de verlichting. Of als u te maken krijgt met andere partijen binnen en buiten de eigen organisatie om mee samen te werken.

Lees meer over deze publicatie in de bibliotheek...