OVLNL licht en omgeving

ovlnl community suppliers rechthoek button

Suppliers van het Lichtontwerp Atelier zijn (technisch)adviseurs, aanbieders en installateurs van producten en technische oplossingen. Zij zijn partners die met hun kennis en ervaring van de modernste technieken, materialen en installaties toegevoegde waarde leveren aan de lichtontwerper en de opdrachtgever.

Wilt u meedoen en deel uit maken van het netwerk of heeft u vragen?
Stuur een mail naar: info@lichtontwerpatelier.nl

Jonathan Visser

Jonathan Visser Zumtobel

Jonathan Visser, Area Sales Manager NO, Zumtobel Group
https://www.zumtobel.com/

Publieke verlichting gaat over het respect voor een ruimte overdag en de inspiratie om er 's nachts van te genieten. Of het nu een uitnodigend openbaar plein is, een zorgvuldig verlichte monumentale gevel of straatverlichting die de weg comfortabel en veilig aangeeft. Elk project heeft een unieke aanpak nodig en samen met de eindklant, lichtontwerper, adviseur en installateur proberen wij mee te denken in mogelijkheden.
Hoe de mens een omgeving meemaakt en er zich in beweegt spreekt me persoonlijk aan. Hoe wij met verlichting hier een toegevoegde waarde aan kunnen geven of dit zelfs ondersteunen, blijft een zeer interessante uitdaging. Of verlichtingsconcepten worden gemaakt op basis van de normen - of zoals steeds vaker gebeurt op basis van de belevenis van de mens, ik ga met u graag de uitdaging aan hoe wij als Zumtobel Group hiermee kunnen helpen.

Tijmen Veldhoen

tijmen 200x200

Tijmen Veldhoen adviseur bij LichtNL
https://www.lichtnl.nl

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de sfeer en zorgt voor een mooiere leefomgeving. Als adviseur bij Licht NL denk ik graag met u mee over lichtoplossingen in de openbare ruimte. We bespreken alle lichttechnische en creatieve mogelijkheden en werken samen om tot een goed resultaat te komen. Met mijn creativiteit, gevoel voor harmonie en jarenlange ervaring geef ik u een deskundig advies. Natuurlijk houd ik daarbij rekening met uw wensen en budget. Ik doe er alles aan om projecten soepel te laten verlopen. Loyaliteit en afspraken nakomen vind ik daarbij heel belangrijk. Samen maken we uw project tot een succes.

Peter Galle

Peter Galle Attiva 200x200

Peter Galle Senior Accountmanager Openbare Verlichting Attiva-Disano
https://www.attiva.nl/
www.disano.it/

Disano Illuminazione is een Italiaanse fabrikant van verlichtingsarmaturen. Wij ontwikkelen en produceren armaturen voor OVL en ook voor illuminatie projecten en uiteraard nog veel meer. Wereldwijd realiseren wij prestigieuze projecten in de openbare ruimte en infra structuur als stations, bruggen etc.
Met onze kennis en ervaring van dergelijk projecten denken wij zeker een toegevoegde waarde te kunnen leveren aan het Lichtontwerpatelier.

Hans Meeuwissen

hans meeuwissen de nood bv

Hans Meeuwissen Key Account Manager DE NOOD B.V.
https://denood.nl/

Als dé producent van klassieke masten en armaturen, met bijbehorende moderne lichttechnieken, is DE NOOD graag uw gesprekspartner als het gaat om het authentiek sfeervol inrichten van de omgeving. Het maken van replica masten en armaturen of het renoveren van bestaande maar verouderde exemplaren is een kunst die DE NOOD volledig begrijpt.
Persoonlijk zet ik mij, met mijn jarenlange ervaring, graag in om bij te dragen aan een goed advies. Creativiteit, inleving en haalbaarheid zijn mijn belangrijkste speerpunten.

Ronald Vredenborg

Ronald Vredenborg 200x200

Ronald Vredenborg Directeur Modernista
https://www.modernista.nu/

“Uw ontwerpvisie, ons licht”  
Met onze deskundigheid op het gebied van verlichting en met de flexibiliteit van onze fabrikanten is ons streven altijd om hetgeen bedacht is te bereiken op een wijze die past binnen de kaders van beheer en budget.
Hiervoor werken we nauw samen met lichtontwerpers, landschapsarchitecten en gemeenten. We adviseren over de toe te passen materialen en configuraties. Met onze fabrikanten kunnen we maatwerkoplossingen aanbieden. 
Modernista vertegenwoordigt Setga, Lamp Lighting en Focus Lighting.

Michael Van der Kar

michael van der kar 200x200

Michael Van der Kar General Manager Mikana Openbare Verlichting
https://mikana.nl/

Steeds vaker wordt er door gemeenten en haar bewoners gevraagd om een sfeer in de openbare ruimte te creëren die bij de omgeving past. Met name het dynamische karakter van de openbare ruimte maakt dit een interessante uitdaging waar we samen met elkaar invulling aan kunnen geven.

Met onze eigen ontwerpstudio en optische software is Mikana Openbare Verlichting in staat om, als maatwerkproducent van verlichtingsarmaturen, juist die grenzen op te zoeken die nodig zijn om het verschil te kunnen maken.

Stefan Piek

stefan piek 200x200Stefan Piek Sales manager bij Axioma (Nederland)
https://axioma-lighting.nl

Eén van de kerngebieden en specialismes van Axioma is illuminatie en architecturale buitenverlichting. Ontwerpers hebben vaak een duidelijke visie waar ze naar toe willen echter is het vaak lastig dit in het juiste product of lichtoplossing te vertalen. Als leverancier is het onze taak om samen met de ontwerper van de buitenruimte of de lichtontwerper deze lichtbehoefte samen een juiste invulling te geven.

Mijn beeld van omgevingsgericht ontwerpen is een lichtoplossing te realiseren welke 100% is afgestemd op de architectuur, de texturen en de gebruikers van deze omgeving. Hierbij is het van belang, om samen met de (licht)ontwerper, een juiste inventarisatie te maken van de te (nieuw) te realiseren buitenruimte en hier de verlichtingsinstallatie optimaal op af te stemmen.

Harrie Langerhuizen

Harrie Langerhuizen 200x200Harrie Langerhuizen Commercieel manager Industrielicht
https://industrielicht.nl/

Industrielicht heeft met haar partners perfecte armaturen en LED oplossingen voor het belichten van gebouwen,
molens, kerken, bomen, bijzondere objecten, onderdoorgangen en of kunstwerken. Zulke markante objecten zijn met een goed lichtontwerp en de juiste verlichting een toevoeging in de nacht. 
Een mooi voorbeeld hiervan is de Erasmusbrug in Rotterdam welke Industrielicht heeft verlichting met SILL LED stralers
in de lichtkleur 4.500K en RGBB kleuren met lichtsturing voor lichtscenes over de tuien van de brug. 
Belangrijk bij het verlichten van objecten zijn proefopstellingen. Hierbij komt pas echt naar voren wat licht doet op een
object. Industrielicht heeft zo veel opdrachtgever overtuigd wat licht kan doen met hun object. 
Met merken als SILL, Luce & Light, Opticalight, Hess, Flashaar, AEC en Hoffmeister hebben wij de partners om met
uw lichtontwerp het verschil te maken van dag en nacht.

Joeri Berkenbosch

Joeri Berckenbosch 200x200

Joeri Berkenbosch Adviseur bij Armada Janse
https://www.armadajanse.nl/

Als adviseur, producent en installatiepartij is Armada Janse een belangrijke schakel tussen de opdrachtgevers en lichtontwerpers om projecten ook daadwerkelijk te realiseren. De balans binnen deze vakgroep wordt mijns inziens versterkt door deelnemers vanuit alle disciplines bij elkaar te brengen

Wij maken organisaties zichtbaar op verschillende vlakken: Veiligheid, Uitstraling en Functionaliteit. Dit doen wij al vanaf 1936 met name in de Corporate Signing (gevelteksten, ledlijnen, zuilen (binnen) bewegwijzering etc.) De laatste jaren ligt onze focus steeds meer op de Openbare Ruimte. Met name voor tunnels/ onderdoorgangen hebben wij diverse creatieve lichtoplossingen gerealiseerd, maar daarnaast bent u voor Architectonische Lichtoplossingen ook op het goede adres bij ons.

Vanuit een wens of ontwerp kunnen wij een vertaling maken naar een functioneel ontwerp en dit ook met onze eigen mensen realiseren.

Nico de Kruijter

Nico de Kruijter 200x200

Nico de Kruijter  Directeur bij Kruijter Public Lighting
http://www.dekruijter.nl/

Als lichtontwerper of gemeenteambtenaar heeft u soms behoefte aan het vooraf visualiseren van een lichtplan. Enerzijds om de kosten van avonden proefschijnen te besparen en anderzijds om uw achterban te overtuigen van de opties. De Kruijter Public Lighting heeft een tool ontwikkeld waarmee op zeer realistische wijze gevisualiseerd kan worden.

https://www.youtube.com/watch?v=6hTXWfCJ3qg

OVLNL ICONS 480 LICHTONTWERPATELIER WHITE