OVLNL licht en omgeving

ovlnl community creators rechthoek button

Creators van het Lichtontwerp Atelier zijn vakspecialisten die een hoog niveau van creativiteit, deskundigheid, theoretische en praktische kennis hebben op het gebied van Omgevingsgericht ontwerpen. Ook zij die verantwoordelijk zijn voor het licht in de stad en het beleid, de projecten en licht-evenementen horen tot de Creators. Zij vervullen hun rol als die van een Stadslichtmeester en zijn een belangrijke schakel in het netwerk.

Wilt u meedoen en deel uit maken van het netwerk of heeft u vragen?
Stuur een mail naar: info@lichtontwerpatelier.nl

Ambassadeurs

Hans Akkerman - gemeente Amsterdam

Willem Reedijk - gemeente Rotterdam

willem reedijk 200x237Met de ontwikkeling van de verlichtingstechnieken heeft naast verkeers- en sociale veiligheid op straten en pleinen het aanlichten van objecten, gebouwen en iconen van de stad een grote vlucht genomen. De buitenruimte wordt hiermee fraaier en prettiger om te verblijven. Het maken van een goed lichtontwerp is een vak en voor een stad is het heel belangrijk dat een goed lichtontwerp het gebouw, het plein, de brug tot zijn recht laat komen.

Mijn persoonlijke visie op lichtontwerpen:
Een goed lichtontwerp laat de stad bij donkerte zien zoals hij is bedoeld en versterkt de kwaliteit van de stad als het gaat om wonen, werken en recreatie.

Lichtontwerpers

Elkin Petrici

elkin petrici 200x200Lichtontwerper en adviseur bij Tauw

“Omdat de meerwaarde van verlichting in onze leefomgeving te vaak wordt vergeten en extra aandacht verdient. Via dit platform kunnen we hopelijk de bewustwording vergroten en een verandering tot stand brengen.”

“Een lichtontwerp kan de belevingswaarde en de functionaliteit van een omgeving behoorlijk beïnvloeden. Het maken van weloverwogen keuzes is daarom van belang, ook bij integrale projecten. Onze leefomgeving verdient beter.

Filip van der Heijden

filip van der heijden 2019 200x200Lichtregisseur / light director bij Lichtvormgevers

De lichtarchitect/-regisseur gidst en regisseert van visie tot oplevering. Ik ontwikkel samen met opdrachtgevers en ontwerpers de lichtvisie of het lichtconcept. Ik zie het als mijn taak om te zorgen dat in de lichtconcepten de mogelijkheden inzichtelijk zijn, waardoor het projectteam overwogen keuzes kan maken. Ik leidt, indien gewenst, het project technisch en administratief.

Ik voer de creatieve supervisie van de ontwerpfase tot aan de oplevering, neem de verantwoording en controleer of de verwachtingen van mijn concept ook worden behaald.

Mijn lichtontwerpen komen voort uit een integrale, multidisciplinaire aanpak, afgestemd op mens, flora, fauna, architectuur en infrastructuur. Ze moeten leiden tot gebruikersvriendelijke, mooie, doelmatige en duurzame resultaten. Mijn lichtontwerpen voor omgevingen en lichtinstrumenten zijn afgestemd op de behoefte van gebruikersgroepen en individuen, dragen bij aan de kwaliteit van leven, zijn circulair en kostenefficiënt.

Iris Dijkstra

iris dijkstra 200x280Lichtontwerper atelier LEK

Het vak van lichtontwerpen en de meerwaarde die een lichtontwerper biedt in proces en resultaat voor het voetlicht te brengen.

Atelier LEK bestaat uit ontwerpers en architecten met een brede visie op ruimtelijke (avond)beleving gecombineerd met specialistische kennis van lichttechniek. Onze lichtplannen kennen een gezonde balans tussen people, planet, profit en pleasure en om deze integrale kwaliteit te realiseren zijn we bij voorkeur betrokken vanaf concept tot en met de oplevering van een project.

Petra Hulst

petra hulstLichtontwerper en adviseur bij Signify

Architecturale (buiten-)verlichting is mijn specialiteit. Dit loopt uiteen van architecturale (gevel) verlichting tot het ontwikkelen en vormgeven van een integraal ontwerp voor een buitenruimte.Ik werk vaak samen met andere licht- of ruimtelijke ontwerpers om een ontwerp voor een avondbeeld te ontwikkelen en de verlichtingsinstallatie goed te integreren in de omgeving.

Omgevingsgericht ontwerpen is wat mij betreft essentieel om een avondbeeld te creëren waar alle gebruikers van de openbare ruimte zich prettig en veilig voelen. Dit begint bij een goed integraal lichtontwerp waarbij alle verlichtings elementen in een ruimte op elkaar en de omgeving zijn afgestemd om samen een goed avondbeeld te vormen.
OVLNL ICONS 480 LICHTONTWERPATELIER WHITE