OVLNL licht en omgeving

ovlnl community creators rechthoek button

Creators van het Lichtontwerp Atelier zijn vakspecialisten die een hoog niveau van creativiteit, deskundigheid, theoretische en praktische kennis hebben op het gebied van Omgevingsgericht ontwerpen. Ook zij die verantwoordelijk zijn voor het licht in de stad en het beleid, de projecten en licht-evenementen horen tot de Creators. Zij vervullen hun rol als die van een Stadslichtmeester en zijn een belangrijke schakel in het netwerk.

Wilt u meedoen en deel uit maken van het netwerk of heeft u vragen?
Stuur een mail naar: info@lichtontwerpatelier.nl

Lichtontwerpers

Richard Boerop

Richard Boerop 160x160

Richard Boerop Adviseur en lichtontwerper Stedelijke Verlichting en Lichtarchitectuur bij CLAFIS Ingenieus.
Expertise Verlichting | Verlichtingsplannen op Maat | CLAFIS Ingenieus

De plaatsen waar we graag naar toe gaan, om te winkelen, uit te gaan of gewoon samen met vrienden te zijn, verdienen ook in de avond extra aandacht. Bij het expertiseteam verlichting van CLAFIS Ingenieus zet ik me in om van deze bijzondere omgevingen, zoals stedelijke centrumgebieden en monumenten, ook in de avond fijne en bijzondere plekken te maken.

Een Lichtvisie voor grote gebieden, een ontwerp voor gevelverlichting of een decoratief lichtplan voor een centrumgebied, CLAFIS Ingenieus raakt met haar mensgerichte aanpak altijd de juiste toon.

Rob Kruizinga

Rob Kruizinga 225 300Rob Kruizinga ipv Delft creatieve ingenieurs.
https://ipvdelft.nl/

Specialiteit: licht, met speciale interesse in licht en architectuur en duurzame verlichting. Gastdocent Lighting Design aan de TU Delft. Vindt inspiratie in fotografie, kunst, architectuur, techniek en innovatie. Opgeleid als industrieel ontwerper aan de TU Delft, in dienst bij ipv Delft sinds 2009.

Marco de Boer

marco de boer Primo ExposuresSpecialist met licht - eigenaar PRIMO EXPOSURES

http://www.primo.nl/

Al 30 jaar helpen we opdrachtgevers bij het vinden van het juiste lichtbeeld voor
uiteenlopende objecten. Soms een kunstwerk dan weer een hele stad, een brug, gebouw of particuliere tuin. Een lichtbeeld creërenwaar je van gaat glimlachen, blij van wordt.
De kijker een aangename ervaring geven. Door onze kennis en creativiteit te combineren.
Denk bijvoorbeeld aan het effect van kleurwaarde op de mens, het verhogen van veiligheid en sfeer. Functionele toepassingen met de modernste technieken inzetten.
Het liefst duurzaam en altijd van hoge kwaliteit met hoog oogcomfort. We worden vaak gevraagd oplossingen te bedenken voor toepassingen waar collega’s lastig uitkomen, aan een merk gebonden zijn of omdat het nog niet bestaat. Bedenken en produceren we. Vinden we leuk, het onmogelijke mogelijk maken.

Licht spreekt voor zich. Bedenk je maar eens hoe het er buiten uit zou zien zonder licht. Zonder licht geen schaduw.

Ritsert Huijsman

Ritsert Huijsman 225x300MSc. Industrial Design Engineering- Studio DL
www.studiodl.com 

Goed licht voor de toekomst is waar we als Studio DL samen met onze opdrachtgevers aan werken.
Van stedelijke lichtmasterplannen tot lichtplannen voor specifieke objecten en gebouwen, in multidisciplinaire teams met onder andere lichtontwerpers, (landschaps-) architecten en programmeurs.
Steeds weer de optimale balans vinden tussen uiteenlopende belangen. Lichtontwerpen raakt vele facetten, zoals beleving, duurzaamheid, esthetiek en technologie.

Met mijn achtergrond als industrieel ontwerper, getraind om diverse vakgebieden en thema’s met elkaar te verbinden in een gestructureerd ontwerpproces, voel ik me hier als een vis in het water.

Jeroen Jans

Jeroen JansLichtontwerper bij NEW URBAN VIEW
http://newurbanview.com/

Met meer dan 25 jaar ervaring in theatraal lichtontwerp streef ik ernaar om voor een gebouw of brug een beleving te creëren die doet verwonderen.

Elke dag weer moet het spannend en leuk zijn om naar te kijken, zoals dat bij een goed kunstwerk het geval is. Dat verhoogt de belevingswaarde, dus de exploitatiewaarde van het object. Ook die van omgeving, waarin het ontwerp goed passend moet zijn. En natuurlijk altijd met respect voor de architectuur van het (historische) gebouw. Die dien je te benadrukken, zonder er iets oneigenlijks aan toe te voegen.
Mijn uitdaging is altijd om met zo weinig mogelijk armaturen een lichtontwerp te realiseren, daarmee wordt juist het spannende spel tussen licht en donker bereikt.

Elkin Petrici

elkin petrici 200x200Lichtontwerper en adviseur bij CLAFIS Ingenieus
https://www.clafis.nl/expertises/verlichting/

“Omdat de meerwaarde van verlichting in onze leefomgeving te vaak wordt vergeten en extra aandacht verdient. Via dit platform kunnen we hopelijk de bewustwording vergroten en een verandering tot stand brengen.”

“Een lichtontwerp kan de belevingswaarde en de functionaliteit van een omgeving behoorlijk beïnvloeden. Het maken van weloverwogen keuzes is daarom van belang, ook bij integrale projecten. Onze leefomgeving verdient beter.

Iris Dijkstra

iris dijkstra 200x280Lichtontwerper atelier LEK
http://www.atelierlek.nl/

Het vak van lichtontwerpen en de meerwaarde die een lichtontwerper biedt in proces en resultaat voor het voetlicht te brengen.

Atelier LEK bestaat uit ontwerpers en architecten met een brede visie op ruimtelijke (avond)beleving gecombineerd met specialistische kennis van lichttechniek. Onze lichtplannen kennen een gezonde balans tussen people, planet, profit en pleasure en om deze integrale kwaliteit te realiseren zijn we bij voorkeur betrokken vanaf concept tot en met de oplevering van een project.

Petra Hulst

petra hulstLichtontwerper en adviseur bij Signify
https://www.signify.com/nl-nl

Architecturale (buiten-)verlichting is mijn specialiteit. Dit loopt uiteen van architecturale (gevel) verlichting tot het ontwikkelen en vormgeven van een integraal ontwerp voor een buitenruimte.Ik werk vaak samen met andere licht- of ruimtelijke ontwerpers om een ontwerp voor een avondbeeld te ontwikkelen en de verlichtingsinstallatie goed te integreren in de omgeving.

Omgevingsgericht ontwerpen is wat mij betreft essentieel om een avondbeeld te creëren waar alle gebruikers van de openbare ruimte zich prettig en veilig voelen. Dit begint bij een goed integraal lichtontwerp waarbij alle verlichtings elementen in een ruimte op elkaar en de omgeving zijn afgestemd om samen een goed avondbeeld te vormen.

Filip van der Heijden

filip van der heijden 2019 200x200Lichtregisseur / light director bij Lichtvormgevers
https://www.lichtvormgevers.com/

De lichtarchitect/-regisseur gidst en regisseert van visie tot oplevering. Ik ontwikkel samen met opdrachtgevers en ontwerpers de lichtvisie of het lichtconcept. Ik zie het als mijn taak om te zorgen dat in de lichtconcepten de mogelijkheden inzichtelijk zijn, waardoor het projectteam overwogen keuzes kan maken. Ik leidt, indien gewenst, het project technisch en administratief.

Ik voer de creatieve supervisie van de ontwerpfase tot aan de oplevering, neem de verantwoording en controleer of de verwachtingen van mijn concept ook worden behaald.

Mijn lichtontwerpen komen voort uit een integrale, multidisciplinaire aanpak, afgestemd op mens, flora, fauna, architectuur en infrastructuur. Ze moeten leiden tot gebruikersvriendelijke, mooie, doelmatige en duurzame resultaten. Mijn lichtontwerpen voor omgevingen en lichtinstrumenten zijn afgestemd op de behoefte van gebruikersgroepen en individuen, dragen bij aan de kwaliteit van leven, zijn circulair en kostenefficiënt.
OVLNL ICONS 480 LICHTONTWERPATELIER WHITE