Auteurs

Categorie: Auteurs in Bibliotheek

Nico de Kruijter

nico de kruijter 201808Nico de Kruijter is de eigenaar en het creatieve brein van De Kruijter Openbare Verlichting met een enorme passie voor openbare verlichting. Als lichtexpert beschikt hij over ruime technische kennis van alle facetten binnen dit vakgebied. Zo is hij specialist op het gebied van tunnelverlichting en hofleverancier van Luchthaven Schiphol voor lichttechnisch advies. En is koploper waar het gaat om complexe vraagstukken of innovaties binnen de openbare verlichting

Nico de Kruijter publiceert regelmatig artikelen in vakbladen en op social media en is schrijver van richtlijnen zoals de aanbeveling tunnelverlichting en actieve markeringen. Tevens heeft hij deel uit gemaakt van verschillende werkgroepen, zoals die van de NSVV, OVLNL/IGOV. Als docent verzorgt hij de cursussen Dialux EVO, Ulysse, Calculux en Openbare verlichting.

Nico is een graag geziene spreker en deelt zijn kennis op enthousiaste wijze.

Norbert Wasserfurth

Norbert Wasserfurth

Norbert Wasserfurth werkte eerder als lichtontwerper, constructeur en manager in de verlichtingsindustrie. Sindsdien is hij ook regelmatig spreker op internationale conferenties en auteur van meerdere publicaties.

In 1997 richtte hij zijn eigen ontwerpbureau Dynamisches Licht / Studio DL op in Hildesheim en werkt hij met zijn gestaag groeiende team aan talloze projecten in veel Europese steden. De focus van Studio DL ligt op advies en ontwerp voor het stedelijke avondbeeld. Voor sommige projecten heeft het bureau al internationale prijzen gewonnen.

Sinds 2004 is hij artistiek-wetenschappelijk docent aan de Hogeschool van Kunsten en Kunsten (HAWK). Zijn lessen richten zich op de basisprincipes van verlichting en op methodes voor het lichtontwerpproces.

 

 

Edward Neef

Edward NeefEdward Neef is een jurist met ook een technische achtergrond. Hierdoor heeft hij in de loop der jaren veel kennis en ervaring opgedaan in adviserende en leidinggevende functies. Zijn bureau, FE Consultancy, is actief in de sectoren Openbare Ruimte, Zorg, ICT, Energie, Telecom en Infra. Edward beschikt over meer dan 15 jaar ervaring in Europese aanbestedingen en is gecertificeerd voor contractmanagement. Hij adviseert en begeleidt opdrachtgevers in de gehele contract-levenscyclus, als contractmanager en als consultant. Centrale thema's zijn: openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, smart cities, wireless telecom, broadcast en mededingingsvraagstukken. Voor de digitale OVLNL bibliotheek verzamelen en publiceren wij de blogs die hij schrijft voor het vakblad Ruimte en Licht over uiteenlopende aspecten van de openbare verlichting.

Regelmatig schrijft Edward een blog op de website van Ruimte en Licht. Hier onder zijn meest recente blog:
http://www.ruimteenlicht.nl/blog/280518/smart-cities-is-uw-openbare-ruimte-klaar-voor-de-

 

Duco Schreuder *11 januari 1931, †18 april 2020

duco schreuderGeboren in 1931 in Rotterdam. Lagere school en Gymnasium in Breda. Studie technische natuurkunde Delft. Gepromoveerd in Eindhoven. Filosofie en psychologie Internationale Faculteit te Haarlem. Van 1958 tot 1968 werkzaam op het Lichttechnisch Laboratorium van Philips te Eindhoven. Van 1968 tot 1993 als Senior Wetenschappelijk Medewerker bij de SWOV te Voorburg. Sinds 1993 zelfstandig raadgever. Interesse visuele waarneming in verkeerssituaties. Auteur van een aantal boeken, en enige honderden artikelen en technische rapporten.

 

Henk Stolk, †8 januari 2022

henk stolk 400x400Henk Stolk was 40 jaar directeur van een bedrijf gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van sportveldverlichting en was docent aan de opleiding hogere verlichtingskunde. Bij de Nederlandse Stichting van Verlichtingskunde was hij voorzitter van de expertgroep lichthinder. Het behoud van de duisternis lag hem na aan het hart. Deze dualiteit komt ook op zijn antroposofisch spirituele weg tot uitdrukking in de publicatie ‘Filosofie voor duisternis’.