Auteurs

Categorie: Auteurs in Bibliotheek

Edward Neef

Edward NeefEdward Neef is een jurist met ook een technische achtergrond. Hierdoor heeft hij in de loop der jaren veel kennis en ervaring opgedaan in adviserende en leidinggevende functies. Zijn bureau, FE Consultancy, is actief in de sectoren Openbare Ruimte, Zorg, ICT, Energie, Telecom en Infra. Edward beschikt over meer dan 15 jaar ervaring in Europese aanbestedingen en is gecertificeerd voor contractmanagement. Hij adviseert en begeleidt opdrachtgevers in de gehele contract-levenscyclus, als contractmanager en als consultant. Centrale thema's zijn: openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, smart cities, wireless telecom, broadcast en mededingingsvraagstukken. Voor de digitale OVLNL bibliotheek verzamelen en publiceren wij de blogs die hij schrijft voor het vakblad Ruimte en Licht over uiteenlopende aspecten van de openbare verlichting.

 

Duco Schreuder

duco schreuderGeboren in 1931 in Rotterdam. Lagere school en Gymnasium in Breda. Studie technische natuurkunde Delft. Gepromoveerd in Eindhoven. Filosofie en psychologie Internationale Faculteit te Haarlem. Van 1958 tot 1968 werkzaam op het Lichttechnisch Laboratorium van Philips te Eindhoven. Van 1968 tot 1993 als Senior Wetenschappelijk Medewerker bij de SWOV te Voorburg. Sinds 1993 zelfstandig raadgever. Interesse visuele waarneming in verkeerssituaties. Auteur van een aantal boeken, en enige honderden artikelen en technische rapporten.

 

Henk Stolk

henk stolk 400x400Henk Stolk was 40 jaar directeur van een bedrijf gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van sportveldverlichting en is docent aan de opleiding hogere verlichtingskunde. Bij de Nederlandse Stichting van Verlichtingskunde is hij voorzitter van de expertgroep lichthinder. Het behoud van de duisternis ligt hem na aan het hart. Deze dualiteit komt ook op zijn antroposofisch spirituele weg tot uitdrukking in de publicatie ‘Filosofie voor duisternis’.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jacob Nuesink

jaap nuesinkI’m a business developer / account manager with a long experience in the testing and certification industry. I have worked on developing services that have helped the introduction of LED technology like training services and developing tailor made service offerings in the area’s of CE and ENEC.

Currently I am working on further developing the cooperation with several partners and extending the reach of our approval marks in the lighting industry. In the years DEKRA has become known as “the” LED certification company. Even tough the market for certification was in decline the strategy was successful to maintain our and even grow our market position.

https://www.linkedin.com/in/jacob-nuesink-8ab1826/

Bart van der Lugt

bart van der lugtBart is gefascineerd door kennis. Favoriete onderwerpen zijn hierbij geschiedenis en (licht- en elektro)techniek. Vooral deze laatste twee brengt hij graag op anderen over middels cursussen en als docent aan de opleidingen middelbare verlichtingstechniek en hogere verlichtingskunde. Als schrijver maakte hij zijn debuut in 2013 met ‘Het Boek Lumenus’. Het is een als een roman geschreven boek over (openbare) verlichting. Het is geschreven voor leken, maar de rijkelijk toegevoegde anekdotes zullen ook de ervaren verlichtingsdeskundigen zeker aanspreken. ‘Lumenus’ is nu het eerste boek van de gelijknamige reeks die zich richt op verlichting en elektrotechniek.

https://www.linkedin.com/in/bart-van-der-lugt-97221357/

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.