OVLNL licht en omgeving

ovlnl community creators rechthoek button

Creators van het Lichtontwerp Atelier zijn vakspecialisten die een hoog niveau van creativiteit, deskundigheid, theoretische en praktische kennis hebben op het gebied van Omgevingsgericht ontwerpen. Ook zij die verantwoordelijk zijn voor het licht in de stad en het beleid, de projecten en licht-evenementen horen tot de Creators. Zij vervullen hun rol als die van een Stadslichtmeester en zijn een belangrijke schakel in het netwerk.

Wilt u meedoen en deel uit maken van het netwerk of heeft u vragen?
Stuur een mail naar: info@lichtontwerpatelier.nl

Ambassadeurs

Hans Akkerman - gemeente Amsterdam

hans akkerman 100x94Bij alle betrokken partijen die werkzaam zijn in de openbare ruimte (landschapsontwerp, beheer, gebiedsmakelaars, ondernemersverenigingen, politie) is het besef aan het doordringen dat verlichting meer omvat dan lantaarnpalen en technische richtlijnen. De beeldkwaliteit ’s avonds van een straat of plein wordt door allerlei vormen van verlichting bepaald. Dit vraagt dus om een integrale ontwerpbenadering waarin zowel overheid als particulieren een rol hebben.

Willem Reedijk - gemeente Rotterdam

willem reedijk 200x237Met de ontwikkeling van de verlichtingstechnieken heeft naast verkeers- en sociale veiligheid op straten en pleinen het aanlichten van objecten, gebouwen en iconen van de stad een grote vlucht genomen. De buitenruimte wordt hiermee fraaier en prettiger om te verblijven. Het maken van een goed lichtontwerp is een vak en voor een stad is het heel belangrijk dat een goed lichtontwerp het gebouw, het plein, de brug tot zijn recht laat komen.

Mijn persoonlijke visie op lichtontwerpen:
Een goed lichtontwerp laat de stad bij donkerte zien zoals hij is bedoeld en versterkt de kwaliteit van de stad als het gaat om wonen, werken en recreatie.

Lichtontwerpers

filip van der heijden 2019 200x200Lichtregisseur / light director bij Lichtvormgevers
https://www.lichtvormgevers.com/

De lichtarchitect/-regisseur gidst en regisseert van visie tot oplevering. Ik ontwikkel samen met opdrachtgevers en ontwerpers de lichtvisie of het lichtconcept. Ik zie het als mijn taak om te zorgen dat in de lichtconcepten de mogelijkheden inzichtelijk zijn, waardoor het projectteam overwogen keuzes kan maken. Ik leidt, indien gewenst, het project technisch en administratief.

Ik voer de creatieve supervisie van de ontwerpfase tot aan de oplevering, neem de verantwoording en controleer of de verwachtingen van mijn concept ook worden behaald.

Mijn lichtontwerpen komen voort uit een integrale, multidisciplinaire aanpak, afgestemd op mens, flora, fauna, architectuur en infrastructuur. Ze moeten leiden tot gebruikersvriendelijke, mooie, doelmatige en duurzame resultaten. Mijn lichtontwerpen voor omgevingen en lichtinstrumenten zijn afgestemd op de behoefte van gebruikersgroepen en individuen, dragen bij aan de kwaliteit van leven, zijn circulair en kostenefficiënt.
OVLNL ICONS 480 LICHTONTWERPATELIER WHITE