Header Academy

De OVLNL Academy helpt professionals in de openbare verlichting door kennisoverdracht zodat ze betere inschattingen, beoordelingen en beslissingen kunnen nemen. Door de modulaire aanpak kun je zelf een opleidingsprogramma op maat samenstellen. Misschien ben je geïnteresseerd in één of meerdere van onderstaande opleidingen? Neem dan contact met ons op of schrijf je in. Of kijk hier voor ons volledige opleidingsaanbod.

NIEUW: Basistraining Openbare Verlichting
Je bent nieuw of je heb nu de focus op één onderdeel van het vakgebied openbare verlichting. Je weet niet zeker of de OVL 10 daagse voor jou zinvol is maar je bent toch op zoek naar meer informatie. In dat geval is de training Basis OVL iets voor jou. Tijdens de training komen verschillende onderwerpen aan bod die van belang zijn binnen de wereld van openbare verlichting. In deze twee dagen leer je wat er allemaal komt kijken bij het plaatsen van verlichting op straat. Je krijgt een aantal inzichten zodat je jouw eigen rol in het geheel beter kan overzien en een veel betere begripsvorming van het vakgebied. Twee introductiedagen over het vakgebied openbare verlichting.
Op 3 en 10 oktober wordt de tweedaagse training Basis OVL in Utrecht gegeven. Een trainingsdag start om 8:30 uur, wordt onderbroken voor een heerlijke lunch en eindigt om 17:30 uur met een diner, daarna kun je (hopelijk) filevrij naar huis.
Inschrijven kan nog tot uiterlijk 20 september a.s., we hebben plaats voor 15 deelnemers.
Meer informatie en aanmelden vind je op de OVLNL Academy site: Basis OVL - OVLNL Academy (ovlnl-academy.nl)

Ontwerp OVL Pro
Heb jij ervaring met Dialux EVO en zoek je naar meer diepgang en verbreding van je kennis over het ontwerpen van Openbare Verlichting met Dialux? Op 11 en 18 september organiseert de OVLNL Academy de training Ontwerp OVL Pro in Utrecht. Deze training is bedoeld voor lichtontwerpers en OVL-beheerders die zelf een ontwerp in Dialux kunnen opstellen en meer vaardigheid willen krijgen in het werken met Dialux EVO. Aanbevolen wordt om voorafgaand aan deze training als voorkennis de module Ontwerp OVL (basis) te volgen, of tenminste 1 jaar ervaring te hebben opgedaan met Dialux EVO en lichtontwerpvraagstukken. Het resultaat na deze cursus is dat je efficiënter, effectiever en complexere ontwerpen kunt maken. 
Een trainingsdag start om 8:30 uur, wordt onderbroken voor een heerlijke lunch en eindigt om 17:30 uur met een diner, daarna kun je (hopelijk) filevrij naar huis. Inschrijven kan nog tot uiterlijk 30 augustus a.s.
Meer informatie en aanmelden vind je op de OVLNL Academy site: Ontwerp OVL Pro - OVLNL Academy (ovlnl-academy.nl)

Architecturale verlichting
Wil jij leren hoe je een plein, gebouw of object aanlicht? Op 10 en 24 september organiseert de OVLNL Academy de tweedaagse training Architecturale verlichting in Utrecht. De opleiding Architecturale verlichting is bedoeld voor professionals die (beter) willen leren ontwerpen van pleinen en het aanstralen van objecten en gebouwen. Het gaat over het ontwerpproces, de relatie met de omgeving en een brede analyse van diverse disciplines in relatie tot het ontwerp. Er wordt gebruik gemaakt van diverse software om zaken te visualiseren. 
Een trainingsdag start om 8:30 uur, wordt onderbroken voor een heerlijke lunch en eindigt om 17:30 uur met een diner, daarna kun je (hopelijk) filevrij naar huis. Inschrijven kan nog tot uiterlijk 30 augustus a.s.
Meer informatie en aanmelden vind je op de OVLNL Academy site: Architecturale verlichting - OVLNL Academy (ovlnl-academy.nl)

OVL 10 Daagse 2025
De OVL 10 daagse is een must voor iedereen die werkzaam is in de openbare verlichting. Het zorgt voor het juiste begrip van het vakgebied. Alle direct relevante aspecten van het vakgebied komen aan bod. Licht en zien, lichtkwaliteit, richtlijnen, led, armaturen, masten, ontwerp, beheer, beleid, aanbesteden en smart lighting. In deze 10 dagen krijg je niet alleen een dieper inzicht in alle aspecten van openbare verlichting, maar je krijgt ook handvaten en tools die je direct in je dagelijkse praktijk kan toepassen. Na deze 10 dagen ben je in staat om zelfstandig aan de slag te gaan en weet je ook waar je nog hulp moet vragen.
Op 6 maart 2025 start de OVL 10 Daagse in Utrecht. Een trainingsdag start om 8:30 uur, wordt onderbroken voor een heerlijke lunch en eindigt om 17:30 uur met een diner, daarna kun je (hopelijk) filevrij naar huis.
Inschrijven kan tot uiterlijk 14 februari 2025, maar let op want we hebben slechts plaats voor 15 deelnemers. Meer informatie en aanmelden vind je op de OVLNL Academy site: OVL 10 daagse - OVLNL Academy (ovlnl-academy.nl)

Gratis studieadvies!
Als je vragen hebt over het instapniveau van een training, welke opleidingen het beste passen bij jouw functie of wil je meer weten over een specifieke opleiding? Dan kun je altijd bij ons terecht, maak een vrijblijvende afspraak met onze studiecoördinator door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..