OVLNL licht en omgeving

ovlnl community creators rechthoek button

Creators van het Lichtontwerp Atelier zijn vakspecialisten die een hoog niveau van creativiteit, deskundigheid, theoretische en praktische kennis hebben op het gebied van Omgevingsgericht ontwerpen. Ook zij die verantwoordelijk zijn voor het licht in de stad en het beleid, de projecten en licht-evenementen horen tot de Creators. Zij vervullen hun rol als die van een Stadslichtmeester en zijn een belangrijke schakel in het netwerk.

Wilt u meedoen en deel uit maken van het netwerk of heeft u vragen?
Stuur een mail naar: info@lichtontwerpatelier.nl

Ambassadeurs

Hans Akkerman - gemeente Amsterdam

hans akkerman 100x94Bij alle betrokken partijen die werkzaam zijn in de openbare ruimte (landschapsontwerp, beheer, gebiedsmakelaars, ondernemersverenigingen, politie) is het besef aan het doordringen dat verlichting meer omvat dan lantaarnpalen en technische richtlijnen. De beeldkwaliteit ’s avonds van een straat of plein wordt door allerlei vormen van verlichting bepaald. Dit vraagt dus om een integrale ontwerpbenadering waarin zowel overheid als particulieren een rol hebben.

Willem Reedijk - gemeente Rotterdam

willem reedijk 200x237Met de ontwikkeling van de verlichtingstechnieken heeft naast verkeers- en sociale veiligheid op straten en pleinen het aanlichten van objecten, gebouwen en iconen van de stad een grote vlucht genomen. De buitenruimte wordt hiermee fraaier en prettiger om te verblijven. Het maken van een goed lichtontwerp is een vak en voor een stad is het heel belangrijk dat een goed lichtontwerp het gebouw, het plein, de brug tot zijn recht laat komen.

Mijn persoonlijke visie op lichtontwerpen:
Een goed lichtontwerp laat de stad bij donkerte zien zoals hij is bedoeld en versterkt de kwaliteit van de stad als het gaat om wonen, werken en recreatie.

Lichtontwerpers

Ritsert Huijsman 225x300MSc. Industrial Design Engineering- Studio DL
www.studiodl.com 

Goed licht voor de toekomst is waar we als Studio DL samen met onze opdrachtgevers aan werken.
Van stedelijke lichtmasterplannen tot lichtplannen voor specifieke objecten en gebouwen, in multidisciplinaire teams met onder andere lichtontwerpers, (landschaps-) architecten en programmeurs.
Steeds weer de optimale balans vinden tussen uiteenlopende belangen. Lichtontwerpen raakt vele facetten, zoals beleving, duurzaamheid, esthetiek en technologie.

Met mijn achtergrond als industrieel ontwerper, getraind om diverse vakgebieden en thema’s met elkaar te verbinden in een gestructureerd ontwerpproces, voel ik me hier als een vis in het water.
OVLNL ICONS 480 LICHTONTWERPATELIER WHITE