header - kennis

De OVLNL Academy gaat van start

Er is al enige jaren een roep uit de achterban van OVLNL om een opleiding Openbare Verlichting te verzorgen. OVLNL als onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en het verspreiden van kennis als een van haar belangrijkste doelstellingen heeft, is bij uitstek de organisatie om dit op te pakken. OVLNL is aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een dergelijke opleiding en zoals tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst dit jaar aangekondigd zou deze er dit jaar ook komen. En nu is het zover! In nauwe samenwerking met VAN BOCHOVE-OVL is een leerweg Openbare Verlichting opgesteld en er is een samenwerking met ervaren docenten die een autoriteit zijn op hun vakgebied. De opleiding is modulair en flexibel te volgen in ééndaagse modules als ook een opleiding verspreid over meerdere dagen.

De OVLNL Academy verzorgt opleidingen, trainingen, workshops, in company en masterclasses voor personen werkzaam in de openbare verlichting in Nederland en België.

De OVLNL Academy zorgt voor een certificeringstructuur. De ambitie is om een aaneenschakeling van opleidingen aan te bieden, waarmee openbare verlichtingsprofessionals kunnen aantonen dat ze voldoende opleiding hebben gevolgd om hun functie te kunnen uitvoeren.

Een aantal opleidingen van de OVLNL Academy worden in samenwerking met de NSVV door de ELEA/NSVV opgenomen in hun puntensysteem.

Zowel OVLNL als VAN BOCHOVE-OVL zijn van mening dat opleidingen specifiek gericht op openbare verlichting noodzakelijk zijn en er voldoende personen zijn die een opleiding en module zullen volgen, als de inhoud aansluit bij de praktische toepassing. Diverse consultaties in de markt en onder overheden bevestigen deze behoefte.

OVLNL wil zo veel mogelijk meerwaarde aan haar leden bieden en het aanbieden van opleidingen, trainingen, workshops en masterclasses is daar een belangrijk onderdeel van. De OVLNL Academy zal met gerenommeerde OVL-specialisten kennis delen met een ieder die actief is of wil zijn in de openbare verlichting, zodat zij beter in staat zijn om de juiste keuzes te maken. Het einddoel voor OVLNL is dat de openbare ruimte op een verantwoorde en doordachte manier verlicht wordt én de lichtobjecten tegen maatschappelijk verantwoorde kosten aangeschaft, onderhouden en beheerd worden. Echter ook aanverwante zaken zoals inkoop en aanbesteden, assetmanagement, (elektrische) veiligheid en maatschappelijke issues zoals participatie en circulariteit en ook Smart Lighting komen aan de orde. Een onafhankelijke opleidingscommissie bepaalt het aanbod aan opleidingen en bewaakt de kwaliteit en geeft richting aan de scope en diepgang van de opleidingen.

Opleidingen zijn bij voorkeur fysiek, maar kunnen ook online (Teams, Zoom) of via video (Youtube, Vimeo) aangeboden worden.

OVLNL verzorgt het secretariaat en financiële administratie richting de deelnemers aan opleidingen van de OVLNL Academy.

Leden van OVLNL komen in aanmerking voor een korting.

Op de website van de OVLNL Academy worden de verschillende opleidingsmogelijkheden uitgelegd en kunt u zich aanmelden: https://ovlnl-academy.nl

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties dan kunt u die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..